Принципи при монтаж на ламиниран паркет

Както личи от заглавието на днешната ни статия, сме избрали да поговорим за ламинираните паркети.  Сигурни сме, че темата представлява интерес за много от вас, тъй като популярността им става все по-голяма.
Монтажът на ламинат трябва да се извърши от специалист в областта, който има необходимия опит. В никакъв случай не бива да пренебрегвате това правило, тъй като рискувате на пода да се появят неравности.
Най-напред трябва да откриете качествен ламинат. За тази цел ви съветваме просто да използвате „умно“ мобилно устройство или компютър. Точно така, става дума за поръчката на ламинат от онлайн магазин, като по този начин спестявате много време и най-вече средства, тъй като цените на ламинат са много ниски.
След като избраният от вас ламиниран паркет бъде доставен в дома си, е задължително да го оставите за около 48 часа в стаята, за която е предназначен. Да, той трябва да бъде добре опакован. Това правило е важно, тъй като именно по този начин паркетът ще се аклиматизира с температурата в самото помещение.
Ламинираният паркет не бива да бъде поставян в помещения, в които влажността е повишена. Ето защо не се препоръчва да залагате на ламинат в банята, тоалетната и други.
ламинат от lazur-parketi.com
Принципът на захващане на ламината се нарича плаващ. Това означава, че не бива да използвате пирони, лепило или винтове.
Задължително е да обърнете внимание на плоскостите ламиниран паркет и най-вече на ръбовете – те не бива да бъдат повредени.
Сигурни сме, че днешната ни статия ви е била от полза и вече знаете кои са най-важните правила при монтаж на ламиниран паркет. И не забравяйте, че не е необходимо да спестявате дълго, за да се сдобиете с качествения ламинат, за който винаги сте си мечтали – той вече е на ваше разположение по всяко време и на ниски цени.