4 вечерни трика за красота и добър сън

Ако дните ти са напрегнати, след работа сигурно носиш стреса със себе си вкъщи. Домакинската работа те чака, да подготвиш дрехите си за утрешния ден, да се видиш за малко с любимия или децата и ето, че е дошло отново времето за сън. Но успяваш ли да си починеш?

Ако не си осигуриш малко време за релакс и почивка, рискуваш да прекараш още един ден, в който си уморен от сутринта. Открадни си малко време за себе си – 15-20 минути са напълно достатъчни, за да презаредиш, да се поглезиш и да се погрижиш за себе си и за здравето си. Тук ти предлагаме 4 бързи трика, които ще можеш да осъществиш без проблем в дома си. С тях ще се разкрасиш, ще си осигуриш малко домашен спа комфорт и ще спиш спокойно като бебе.

Направи си масаж

Вземи си хубав душ непосредствено преди лягане, след което помоли любимия човек да ти направи релаксиращ масаж, като разбира се, върнеш услугата и ти. За пълен комфорт и спа релакс, изгасете лампите и запалете ароматни свещи, може да си пуснете и подходяща музика. Оставете само завивките върху леглото и си подгответе крем за масажи, масла или боди милк. Излегни се по корем и се отпусни напълно върху матрака. Затвори очи и мисли единствено за тялото си в момента, бъди в момента тук и сега. Почувствай всеки допир и всяко движение от масажа как смъква от напрежението в гърба и ума ти. Отдай се на масажа, а след това се обърни и постави затопления си гръб върху комфортния матрак – така ще запазиш топлината и ще удължиш ефекта от релаксиращия масаж.

Направи си успокояваща маска за лице

С нея ще се погрижиш за кожата на лицето си, като едновременно с това ще неутрализираш свободните радикали. Смеси 2 с. л. гъсто кисело мляко с 1 ч. л. сок от моркови и 1 ч. л. лимонов сок. Нанеси сместа на лицето си изчакай 15 минути. Ако пък кожата ти е много суха, може да си направиш масаж с успокояващо етерично масло, като например лавандула, лайка или розмарин. Нанеси го бавно с движение навън и кръгове около очите (но не твърде близо), изчакай малко да попие, след което го измий с пяна или гел за почистване на лице и нанеси крем. Ще усетиш разликата веднага на допир и ще видиш колко по-озарена изглежда кожата ти. А маската ще успокои както кожата ти, така и теб преди сън.

Ароматизирай възглавницата си

Етеричните масла наистина са вълшебни и са го доказали векове назад във времето. Преди да си легнеш, капни 2-3 капки масло от иланг-иланг или лавандула върху възглавницата си. След накапване може да се насладиш на ароматната възглавница, като почетеш книга на нея или се погушкате с любимия човек, докато вдишвате ароматите. Ще видиш колко по-бързо ще се унесеш и сънят ти ще бъде много по-сладък. А на сутринта косата ти ще ухае страхотно и несъмнено ще я носиш с усмивка цял ден.

Масажирай ръцете си за освобождаване на напрежението

С ръцете си сигурно вършиш много неща през деня. Поглези ги малко – нанеси им подходящ крем и малко зехтин или някое от маслата. Масажирай ги с въртеливи движения с посока от китките към върха на пръстите. Масажирай също и ноктите и кожичките си с крема. Известно е, че на ръцете са разположени множество вълшебни точки, които отговарят за определени зони от тялото. Така, правейки масаж на ръцете, отпускаш заедно с тях и цялото тяло. Това ще ти помогне да заспиш и да спиш по-добре. А като бонус, маникюрът ти на сутринта ще е перфектен.