Камини в дома – лукс или необходимост?

Топлият огън, идващ от камината, винаги е будел чувство на уют. Неслучайно и на повечето места за социални срещи, като ресторанти и кръчми, в центъра на помещенията са поставени камини.

Да изберете да изградите това огнище на уюта и в дома си доста често бива възприемано като лукс, който не е по финансовите възможности на всеки. От kamini-eurostandart.com и камините по поръчка, които ви предлагат обаче – разчупват тези разбирания. И в тази връзка следващите изречения сме посветили на това да ви разкажем малко по-подробно лукс или необходимост е камината в съвременния дом.

Преди всичко, когато се се ориентирали към избора на камина за дома или имате подобна идея – е много важно към кого ще се обърнете. В големия град бихте могли да попаднете на редица фирми като kamini-eurostandart, изработващи камини по поръчка или по каталог. Но от значение всъщност е да откриете онези професионалисти, които ще подходят индивидуално към изискванията ви и пространството, с което разполагате. А ето и накратко защо това е толкова важно.

Камини в дома - лукс или необходимост?

Изработката на камина, в наши дни, никак не е толкова скъпа, колкото много хора мислят. Обикновено това, което създава дискомфорт, след закупуване и монтаж – е качеството, но нека се спрем за кратко и на сформирането цената. В сайта на „Камини Евростандарт“ може да разгледате различни видове камини, с поставени примерни цени, така че да придобиете ориентировъчна представа. Крайната цена за вашия проект обаче не е задължително да бъде идентична с посочената за избрания вид. Колко ще ви струва зависи от индивидуалните показатели на вашето жилище, като налично пространство, възможност за монтаж, вземане на правилни размери и т.н. Поради тази причина и от фирмата, производител на камини с български или френски горивни камери, държат изключително много на индивидуалния подход при всеки свой проект. Така, една камина бива наистина ефективна и икономична в работата си. Също така предвид се вземат и изискванията на клиента, както и възможностите, които предлага стаята за монтиране. С няколко думи – изборът да се отоплявате с камина у дома няма да бъде лукс, ако изберете правилните хора за изработката и монтажа. По-скоро ще спестите от сметки, ще създадете повече уют и ще имате по-малко грижи.

Що се отнася до качеството на изработка, а било то и дизайна на камините, чието значение не бива да се подценява – ето на какво е добре да обърнете внимание.

От kamini-eurostandart твърдят, че по-малкия бюджет не означава по-лош дизайн. Външният вид на камините е от значение поради няколко причини. На първо място поставяме цялостния вътрешен интериор, който има стаята. Камината трябва да е с подходяща визия и да се напасне към него. Също така добре е да има такъв вид, че дори след време интериорния дизайн да се промени – то тя отново да изглежда на място и актуално. От друга страна при продажба на имоти тези, които имат камини в тях повишават стойността си на пазара с 12%.

Както вече ви разказахме – камините в домовете не са лукс, а средство за по-практично и уютно отопление. Ако искате да узнаете повече за качеството на предлаганите изгодни камини в kamini-eurostandart.com – посетете сайта на фирмата.