Да поставите ли стъклени прегради в жилището?

Идеята, че светът става все по-отворен към минималното лично пространство и всичко се сдобива с все по-широка прозрачност, е приветствано от едни и не толкова добре прието от други.

Въпреки това съвременните модерни дизайни на жилища често са оборудвани със стъклени прегради, вместо стени. Да се впуснете ли в модерните тенденции и да изградите плъзгащи стъклени системи в дома си – предстои да видим до колко е добра идея, в следващите изречения.

Модерните жилища обикновено се характеризират с усещането за простор и изчистеност, което съчетават. Много често могат да се нарекат и минималистични. В съвременния български дом обаче пребивава по-скоро уютната атмосфера и дори решенията за промяна на интериора са свързани с практичната им страна. В тази връзка нека видим колко практични са всъщност стъклените прегради от tenti.info, които може да монтирате в дома си.

На пръв поглед – решението да разделите някои от стаите със стъклена преграда звучи доста авангардно. По-често обаче те се използват за отделяне на хола от терасата, като личното уединение се постига чрез поставянето на завеси. Стъклените прегради могат да бъдат конструирани и по няколко различни начина. Първият е стандартен, който се характеризира с възможността за събиране на всички остъклени части частично и изцяло, и в двата края. Това разбира се става ръчно, като е подходящо решение за остъкляване на тераси и веранди. Вторият вариант, с който разполагате, е отново поставянето на стъклени прегради, които обаче се явяват като ефектно допълнение към вече създадената конструкция. Да речем, ако имате остъклена баня, то панорамното остъкляване може да бъде разположено само в една част, която да се събира и разгъва.

Да поставите ли стъклени прегради в жилището?

Както сами ще се убедите при посещението си на tenti уеб адресът на фирмата производител на стъклени прегради, вариантите за тяхното поставяне са редица. Те са подходящи за монтаж било то в дома, офиса или на работното ви място, както се забелязва в много хотели и заведения. Всичко зависи от това дали желаете да се впуснете в модерните начини за изграждане на сградите, и доколко искате вашите прегради от стъкло да бъдат подвижни. Не пропускайте да научите повече подробности, като установите контакт с Про Тент Систем ЕООД от tenti.info. Те ви очакват.